duminică, 6 iunie 2010

Pietrosita (Jud. Dambovita) 8,9 mai 2010


































Zona superba, ai unde sa te cazezi, preturi bunicele, ai unde sa te plimbi, ai ce sa vezi. Sunt si probleme (mari): Ialomita si cele doua maluri sunt o imensa si urata groapa de gunoi; casele vechi (monumente ale arhitecturii dambovitene)sunt intr-o stare avansata de degradare; la muzeul din Pietrosita, muzeografa (de altfel, o sufletista) nu prea respecta programul de lucru (penduleaza intre muzeu, primarie si biblioteca)etc. De la Fieni la Moroieni exista o linie ferata industriala cu ecartament ingust.

Mamaia (jud. Constanta) 22,24 mai 2010












Vedere de pe caminele studentesti ale Universitatii Ovidius (zona Pescarie). Apropo de zona, acolo mirose foarte urat. Poate de la alge. Digul si zona din apropiere sunt pline de mizerii. In golfuletul de la Pescarie se scurge un "raulet". Oare de unde vine "apa" aceea?. Muzeul Marinei are exponate interesante, la fel ca Muzeul de Istorie. La cel de-al doilea, preturile la intrare si la "amintiri" sunt ffffff. mari. Cam murdara Constanta. De fapt, nu ar fi singura localitate din judet cu probleme de curatenie. Ar fi necesar ca autoritatile sa acceseze fonduri europene pentru ecologizarea intregului judet.

Giurgiu (1 mai 2010)












Statuia zeitei Artemis, Turnul cu Ceas, Dunarea, Catedrala etc. Cetatea giurgiuveana nu este protejata. De fiecare data cand ploua, zidurile si intreaga zona sunt sub ape. La magazinul Catedralei din Giurgiu, ca de altfel la aproape toate magazinele locasurilor de cult din Romania, nu exista obiecte de cult realizate in Giurgiu sau in alte zone din tara. Acestea sunt importate. De fapt, la acel magazin cu amintiri nu exista vederi sau pliante cu catedrala, cu istoricul ei. Mai mult conform informatiilor din "Financiarul", "Vechi de peste 100 de ani si refacut in 1920, dupa ce in 1916 fusese distrus de bombardamentele germane, podul feroviar de la Gradistea a fost victima viiturii din 2005". Podul feroviar este in continuare distrus, iar de acest fapt profita transportatorii rutieri. Pretul unei calatorii Giurgiu-Bucuresti sau Bucuresti-Giurgiu este de 15 RON. Schitul Sfantul Ierarh Nicolae este un schit ortodox din Giurgiu. Biserica Sfantul Ierarh Nicolae este situata pe strada Mircea cel Batran, nr. 38-40, din orasul Giurgiu, in zona portului.